Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vogue objavio trendove na venčanjima za 2024. godinu

Čuveni Vogue je pred kraj godine izbacio članak o svetskim trendovima u 2024. godini kada su venčanja u pitanju pa hajde da zajedno vidimo neke od stavki za koje su najavili da će biti apsolutni hit na svadbenim proslavama.

 Venčanje petkom, žurka subotom

Kako za mladence sam čin venčanja predstavlja ogroman pritisak mnogi od njih se odlučuju da ga obave dan pre zakazane proslave koja je sama po sebi već stresna.

Naime, ovaj trend je uveliko prisutan na našim prostorima iz više razloga. Kako je matičara potrebno zakazati dosta vremena unapred, a restorane i do godinu dana ranije nekada ih je teško uklopiti u jedan dan, naročito ako imate želju da održite proslavu u baš tom jednom specijalnom restoranu. Kada tome dodate i crkveno venčanje, rezervaciju omiljenog benda, dekoraciju i ostale pojedinosti, organizacija venčanja postaje pravi izazov. Takođe mnogi parovi se odlučuju da fotografisanje ostave za dan posle jer žele da izgledaju besprekorno na fotografijama ali i da ne moraju da troše vreme na to na dan proslave.

Uzimajući sve ovo u obzir, nije iznenađenje što mladenci sve češće biraju da razdvoje i crkveno venčanje od onog kod matičara i ne stave ih u isti dan ili čak u potpunosti odvoje ceremoniju venčanja od proslave istog.

Svadbeni kolač za poneti

Svadbena torta odavno se ne služi za stolom kao večera. Uglavnom se služi po principu švedskog stola, te mu prilaze samo oni koji žele tortu.

Kako bi osigurali da plesni podijum ne ostane prazan kada se iznese torta, organizatori su uveli novinu, a to je kolač za poneti! Nekada je provod toliko dobar da pored toga što vam se možda i jede torta vi ćete je preskočiti kako ne biste gubili vreme na to. Ipak ovim sistemom, kada krenete kući, torta će vas čekati na izlazu spakovana u prenosivu ambalažu za hranu i možete je poneti sa sobom kako ništa ne biste propustili. Slični običaji već su ustaljeni na našem podnevlju za neke druge prilike, tako da verujemo da će ovaj običaj i na svadbama vrlo verovatno zaživeti.

Digitalna knjiga gostiju

Digitalna knjiga gositju kako su je nazvali ulazi kroz široka vrata na naše prostore. Sve su popularniji sajtovi na kojima možete da se poigrade oko spiska gostiju i rasporeda njihovog sedenja što je prava ušteda vremena u odnosu na ono mučno crtanje i po papirima.

Takođe, kratak rezime venčanja i žurke koji u obliku videa postavljenog na youtube možete pomoću linka podeliti sa vašim prijateljima je super stvar jer gledanje onih dugotrajnih snimanka od po nekoliko sati kako je do sada bio običaj ume da bude veoma zamorno, naročito jer nikada ne bude samo jedno gledanje.

Sve su više u modi i sajtovi gde će fotografi postave slike na sajt napravljen samo za vas gde vi opet pomoću linka možete da ga podelite sa svima koji su bili na vašem venčanju samo prosleđivanjem. Oni tada mogu da pregledaju sve fotografije i odaberu one koje im se posebno dopadaju kako bi ih sačuvali u svoj dgitalni album.

Nema više toga da morate ponaosob svima da šaljete slike ili mesecima nakon venčanja uzimate i delite usb sa slikama. Ušteda vremena i brzina su definitivno u modi.

Takođe, poziranju sa 200 zvanica koje traje u nedogled nazire se kraj. Sve više parova odlučuje se da unajmi fotografe koji će zabeležiti iskrene trenutke i emocije na licu mesta. Spontanost pre svega.

Dress code na venčanju

U sve većoj modi je dausled ustaljeng dress code mladenci podstiču svoje zvanice da pored formlnih i svečanih odevnih kombinacija budu kreativni i svojim stilom pokažu koliko su šarmantni.

dress code wedding

Mladenački sto tone u zaborav

Mladenački sto je bio uvek na uzvišenom mestu, izdvojen od ostalih, sa najbogatijom dekoracijom i najboljim pogledom na salu u koju kad biste kročili odmah bi vam bilo jasno koji je sto za mladence.

Međutim i ovo se menja, mladenci sve više žele da osim sa kumovima ovaj ručak podele u intimnijoj atmosferi bliži svim svojim prijateljima i porodici te su sve popularniji stolovi koji su u dugačkom nizu pravom ili krivudavom i na mnogo diskretniji način izdvajaju mladence od ostalih gostiju što je svakako lep gest i verujemo mnogo zabavnije.

Kumovski ručak

Ne zna se kome teže padne: kumovima, mladencima ili rotideljima. Ovo je nešto što se definitivno preskače, niko više i nema vremena da istom događaju posveti dva dana, naročito ako drugi dan podrazuemva da ste se probudili mamurini ili samo legli dovoljno kasno da želite da ostanete u krevetu.

Boje su u trendu

Belo jeste karakteristična boja za venčanja i neki detalji će definitivno zadržati tu tradiciju. Ali ono što se svakako menja jeste mešanje mnogo boja i jakih boja.

U 2024. prema Vogu biće popularne smelije boje kao što su moja crvenog maka i boja zalaska sunca.

 

Ovo su samo neki od trendova koji nas očekuju u ovoj godini. Pratite naše blogove i budite u toku.